Foto Christina Kero ©
Foto Christina Kero ©

Genomförda aktiviteter 2022

Medlemsträff 

6 november genomfördes en medlemsträff, där ca 30 deltagare deltog på en föreläsning av Emelie på Hundhälsan i Piteå om "Uppnå ett aktivt och hållbart hundliv"

Föreläsningen gick att delta både på plats i Piteå på Grans naturbruksgymnasium eller digitalt för att nå ut till så många medlemmar som möjligt i vårat stora län med långa avstånd.
Emmelie bjöd på en fantastisk föreläsning och förklarar på ett pedagogiskt och enkelt sätt så att alla förstod. De som deltog digitalt i Gällivare, hade fina diskussioner efter föreläsningen hos oss då vi var några som samlats ihop.

FRK Norr bjöd efter föreläsningen på god smörgåstårta till alla medlemmar som valde att delta på plats
.

Valpträff - Valpträning

22 oktober arrangerade vi en träff för valpar i Kalix på Monster Arena, där alla drillades i olika övningar av Charlene Tapani, så deltagarna fick lite att träna på framöver.

Hittade lite träningskompisar och hoppas att det kan följas upp med en "unghundsträff" under våren.

FRK Norrs jaktprov 10-11 september

2014 bildades Frk Norr och 2015 anordnades det första jaktprovet. I år ordnade klubben sitt åttonde jaktprov i strålande höstväder.

Domaren Sune Nilsson var nöjd med arrangemanget och berömde de fina provmarkerna, de trevliga människorna och de duktiga hundarna. Särskilt glada var förstås alla pristagare. Tjugo hundar kom till start vilket kan ses som ett bra antal med tanke på det sjunkande antalet startande på jaktprov under senare år. Nio av dessa tjugo hundar var flatcoats och sju gick till pris, ett bra facit!

Ett särskilt grattis till flattarna med röda rosetter; 
Rebecca Roshed med sin ”Åke” Glitterways Like Mousseux och Anders Gustafsson med ”Frost” Toffedreams Color My World som fick excellent i nybörjarklass liksom till Johnny Öberg med ”Ila” Skattkammarens Barents Barracuda som fick dito i öppen klass.

Klicka på bilderna nedan, för att se dem i större format. 

 

Viltspår i Gällivare

Söndagen den 28 augusti, träning av viltspår. Klicka på bilderna till höger, för att se dem i större format.  

FLATMÄSTERSKAPET - ett äventyr!
Umeå 12-14 augusti 2022


Flatmästerskapet är en apporteringstävling för Flatcoated retrievers som arrangerats årligen sedan mer än trettio år. Under senare år har tävlingen genomförts som ett Working test i fem klasser; unghundsklass, nybörjarklass, öppen klass, elitklass och veteranklass. Hundarna går en runda med fem stationer och ställs inför apporteringsuppgifter av olika svårighetsgrad beroende på klass. I år deltog totalt ca 250 flattar med viftande svansar och glada förare.

Innan tävlingen anordnade FRK Norr tre träningstillfällen där ekipagen ställdes inför de  utmaningar man kan förvänta sig på ett Working test. Skott, kast och dirigeringar på land och vatten tränades liksom det nya som tillkommit i form av en drive där hundens stadga sätts på prov. Många har också träffats och tränat på egen hand på olika platser i vårt stora län. Intresset för apportering är stort!

I år var FRK Västerbotten värdar för tävlingen och genomförde det krävande tredagars- arrangemanget med bravur. Från FRK Norr deltog nära trettio medlemmar, allra bäst gick det för Ulrika Marklund och Nixon som med fantastiska 94 poäng blev tvåa i nybörjarklassen, i hård konkurrens med nära hundra startande. För detta fick Ulrika FRK Norrs pris i form at tre läckra dummies med fasanmönster. Många andra startande från Norr gjorde utmärkt ifrån sig men poäng och placering var inte det viktigaste. Allra roligast var att träffa likasinnade och se hur våra hundar älskar att arbeta.

2023 anordnas FM av FRK Östergötland - Visst blir vi ett gäng från Norr som åker ner?

För att se resultat mm. kan ni läsa mer här:
Flatmästerskapet.se www.flatmasterskapet.se/

Klicka på bilderna nedan, för att se dem i större format. 

Utställningsträning på tre orter

Plats: Luleå - Arcusparkeringen (vid återvinningstationen)
Datum: Tisdag 28 juni, kl:18:30

Välkommen att träna din hund inför utställning!
Vi går igenom hur det går till på utställning, vilken klass man ska
anmäla sin hund, att tänka på när du springer med hunden, vad domaren
kollar på, vårt kroppsspråk hur det påverkar hunden m.m.

Ta med massa gott till hunden, vatten  och om du har utställningskoppel.
Har du inget visar vi ex på koppel man kan ha till våra flattar.
Utställning bygger på samspelt och glädje. 

Välkommen till en trevlig kväll!
Föranmäl gärna till Pia Nedrum piavivvi@gmail.com
Plats: Piteå - Hos Gunilla Berglund, Bölebomsvägen 36
Datum: Tisdag 21 juni, kl 19:00

Ta med supergodis och utställningskoppel.
Ingen kostnad för FRK-medlemmar.
Välkommen!


Plats: Kalix - Timmervägen 11, Kalix-Nyborg
Datum: Onsdag 29 juni, kl: 18:30

Vi startar inomhus med kaffe och lite prat.
Anmäl er till Terese@toffedreams.se senast 27 juni.
Välkommen!
 

Apporteringsträning i Piteå

Första träffen 5 juni.

Samling hos Gunilla Berglund, Bölebomsvägen 36.
På första gemnesamma träningen, kom 7 st personer, som hade fokus på stadga och kontakt. Träningarna löper på framöver, så datum för nästa träningstillfälle finns under Aktuellt 2022
 

background-color: #C7BC86;