Foto Christina Kero ©
Foto Christina Kero ©

Genomförda aktiviteter 2021

APPORTERINGSTRÄNING I SUNDOM

Fler flattar till start på jaktprov?! Som ett led i jaktkommitténs uppmaning till sektionerna att stimulera medlemmarna att starta sina hundar på B-prov har FRK Norr under sommaren erbjudit sina medlemmar gemensamma träningar.

Bristen på träningsvilt är ett hinder för många och erbjudandet togs tacksamt emot. Förutom att erbjuda träningsvilt har ett syfte varit att skapa kontakter där intresserade kan hitta likasinnade träningskamrater och uppmuntra varandra.

Tolv hundar med förare (uppdelade i en nkl grupp och en ökl grupp) har deltagit vid sex träningstillfällen med vilt och ytterligare några med dummies har genomförts. Nu hoppas vi på många flattar till start i höst, inte minst på FRK Norrs eget B-prov 18-19 september.

 

UTSTÄLLNINGSTRÄNING PITEÅ 30/6

En onsdagkväll var det vår tur i Piteå att köra utställningsträning inför årets Flatshow.

5 st hundar i blandad ålder från 3 månader till 2 år, träffades hemma hos oss på Flathams. Vi började med teori där vi gick igen allt från tanke till att vara på plats. Bad, täcke koppel, godis, kläder mm.

Sen blev det praktisk träning där alla fick individuell hjälp och tips innan de fick springa runt i ringen. SÅ duktiga hundar och förare. Det kommer gå så bra på Flatshowen.
 
Lycka till / Gunilla Berglund

UTSTÄLLNINGSTRÄNING LULEÅ 28/6

Vi samlades med 10 glada flattar och deras ägare i en vacker kväll.
Vi startade med en genomgång av vanliga förberedelser inför en utställning, allt från bad och trimning (tips om frk.nu filmer om trimning), saxar och koppel till vikten av att lära hunden att stå med en glad svans, springa fint och träna tandvisning.
Vi gick genom hur upplägget är på en utställning. Därefter tränade vi utställning och handling. Först in var små valparna, sen unghundarna och slutligen ökl hundarna. Det såg lovande ut inför framtida utställningar! 

Lycka till och hoppas vi syns på vår Flat Show! 


Pia Nerdrum och Lisbeth Alakangas

UTSTÄLLNINGSTRÄNING KIRUNA 21/6
 

Ca 10 grader och regn i luften kämpade 5 tappra på kvällens utställningsträning i Kiruna.
Hundarna var lyckliga, och människorna lite ringrostiga och fundersamma över åt vilket håll vi ska springa - det är ju faktiskt snart 2 år sedan vi var på utställning sist!
 
Tack alla för en supertrevlig kväll!

Lycka till! 
 
Hälsningar 
Linda Edeblom 


TRÄNA DIN FLATT FÖR UTSTÄLLNING 
FRK Norr kommer att hålla utställningsträning 

Träningen kommer att hållas på följande orter

  • KIRUNA.         2021-06-21
  • LULEÅ             2021-06-28
  • KALIX              2021-06-29
  • PITEÅ              2021-06-30
  • GÄLLIVARE    2021-06-30
Kostnad  50 kr
Anmälan gör du till 
frknorr@gmail.com senast 20 juni Kiruna övriga orter 27 juni
Uppgifter om tid och plats kommer till den e-post ni uppger.

Medtag extra gott godis samt vatten till din hund.

VÄLKOMMEN!

ÅRSMÖTE 2021

Första digitala årsmöte hölls lördagen den 17 april. Lite spända var vi över tekniken. Men det vi oroat oss för visade sig flyta på hur enkelt och smidigt som helst. Till vår hjälp hade vi Maria J Johansson på Studiefrämjandet, hon var mötesordförande. Givietvis så hoppas vi detta är en tillfällighet att ha årsmöte på detta sätt i och för sig smidigt eftersom vår sektion sträcker sig över stort geografiskt område.

FRK Norr styrelseGunilla Berglund, Anna Wikström, Lisbeth Alakangas, Britt-Marie Mallfors, Pia Nedrum, Kristina Ek, Marie Wiklund, Stina Nejden och Malin Jonsson. 
 

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2021
17 APRIL KLOCKAN 12.00


På grund av rådande omständigheter och Folkhälsomyndighetens rekommendationer så kommer vi att göra vårt årsmöte digitalt.

Vi återkommer med vilket dataprogram som kommer att gälla men det kommer bli ett program som alla med internetuppkoppling kommer kunna använda. 

ANMÄL I TID! (SENAST 10 APRIL) 

frknorr@gmail.com med ditt namn och medlemsnummer. 


 

background-color: #C7BC86;