Foto Britt-Louise Åberg ©
Foto Britt-Louise Åberg ©

Genomförda aktiviteter 2019

FRK Norr bjöd på sina medlemmar på kostnadsfri Workingtest introduktion 13 juli 2019
Vi var 9 ekipage som samlades i Piteåtrakten en varm och solig lördag. Där fick lära oss mycket om det regelverk som gäller för workingtest. Instruktör för dagen var vår duktige även workingtestdomare  Mats Tapani som guidade oss igenom dagen. Efter väl genomgången introduktion i regelverket fick vi prova på att göra egna stationer.

Vi gjorde tre stationer där alla roterade och vi turades om att vara startande, domare och provledare. En mycket lyckad dag där vi lärde oss massor om workingtest. Tack FRK Norr och Mats Tapani för ett välordnat arrangemang// Lisbeth Alakangas med Zoya

Här nedan finns bilder från dagen!

Succe på vår inspirationsdag 15 Juni 2019
Tack alla för att ni gjorde våran inspirationsdag så trevlig. Utan er alla som kom hade det inte blivit någon dag! Så tusen tack alla! Vi hann med att visa dubbelmarkeringar, fätsök och viltspår. Speciellt roligt att se 9 åriga Kyra på ett fältsök i skogen. Kaffe, bulla och varmkorv smakade bra. Sen visade Maya vilka moment som ingår i en startklass i lydnad. Vi pratade om rallylydnad och nosework. Vi hann med en tipspromenad med frågor om våran ras där två stycken hade 6 rätt av 7. Några av hundarna badade i älven. Bra dag i värmen. Nedan fnns bilder från dagen

Den alltid lika populära jaktkursen i Sundom drog mer än "fullt hus" även 2019!

21 glada flattar och deras förare samlades under helgen 8-9 juni i Sundom för den populära jaktkursen som anordnades för femte året i rad. Många deltagare hade varit med på kursen tidigare år, men några nya ansikten dök också upp vilket var särskilt glädjande. Instruktörer i år var Margaretha Westman från Nyköping (svensk retrievermästare 2018) och FRK Norrs ordförande Anders Gustafsson. Utifrån hundarnas utbildningsnivå fick deltagarna värdefull coaching inför fortsatt jaktträning. Solen sken och när helgen var till ända visade deltagarna sin stora uppskattning av kursen och instruktörerna både direkt och via Facebook.  Dessutom var FRKs ordförande Monica Olofsson på ”studiebesök” och lät sig imponeras av FRK Norrs verksamhet.// Anna Vikström


TACK ANNA FÖR I ÅR FÖR DITT ENGAGEMANG FÖR KURSERNA I SUNDOM!
Här nedan kommer några bilder från helgens kursdagar

NU ÄR DET DAGS ATT ANMÄLA SIG TILL FRK NORRS JAKTKURS 2019!

Vi har i år ett lite annorlunda upplägg. Du deltar en dag med hund och en dag utan hund. Det kan vara mycket givande att också titta på när andra hundar arbetar och hur instruktören lägger upp övningar för individuella hundar av olika åldrar och utbildningsnivå.

Instruktör i år blir Margaretha Westman från Nyköping. Margaretha är, förutom att hon är en trevlig person, en mycket duktig hundtränare och instruktör. 2018 blev ”Maggan” svensk retrievermästare vilket inte vill säga så lite!
Vi kommer att dela in deltagarna i två grupper.

Grupp 1 riktar sig till hundar vars förare siktar på att så småningom starta på prov i nybörjarklass. Minimikrav på hundens utbildningsnivå är att den kan föras lös utan att störa andra hundar, att den kommer på inkallning och att den kan markera och hämta en kastad apport.  

Grupp 2 riktar sig till hundar som redan har ett första pris i nybörjarklass och som ska starta i öppen klass. Denna grupp passar också för hundar som ännu inte har ett första pris i nybörjarklass men vars utbildningsnivå motsvarar detta och kanske lite till. Hunden är exempelvis bekant med linjetag, stoppsignal och tecken. Beskriv i din anmälan hundens utbildningsnivå och vilken grupp som du tror passar dej och din hund bäst!

KURSDATUM: 8-9 juni
PLATS: SUNDOM
ANMÄLAN SENAST 27 MAJ TILL: Anna.M.Vikstrom@ltu.se


PRIS: 1000 kr till bg 618-5755

Obs! För att anmälan ska vara giltig måste avgiften vara inbetald senast 31 maj! Därefter tar vi in eventuella reserver. Kursen vänder sig i första hand till flattar, övriga raser får delta i mån av plats. Meddela Anna om du är intresserad! PM för kursen skickas ut när det börjar närma sig.
 

FRK NORR BJUDER IN TILL INSPIRATIONSDAG 15 JUNI

DATUM: 15 juni  mellan 10-15
PLATS: Svedjan 25 Boden (Unbyn mellan Luleå ooch Boden) hos Lisbeth Alakangas
TRÄFFEN ÄR KOSTNADSFRI!
Vi bjuder på kaffe/te och varmkorv.
ANMÄLAN senast 13 juni till lisbethalakangas@gmail.com
Vid frågor ring Lisbeth- 0705781084 eller Pia - 0705597440
Vi ser framemot en trivsam dag tillsammans.
VÄLKOMNA!
 

VÄLKOMNA ATT ANMÄLA TILL APPORTERINGSKURS I GÄLLIVARE 11-12 MAJ

Vi är glada att vi kan erbjuda Gällivare och Kirunaborna aktiviteter på närmare håll.

Dessa dagar passar dig som har en nybörjarhund och vill lära er grunderna som förhoppningsvis ska leda till en start på jaktprov. Har du kommit en bit på vägen så är dagarna individanpassad. 

Beskriv din hund med några korta rader.

Instruktör Anders Segerlund Gällivare

KURSDATUM: 11-12 MAJ
PLATS: GÄLLIVARE
ANMÄLAN SENAST 6 MAJ TILL:
Britt-marie@calebris.se


PRIS: 400 kr till bg 618-5755

OBS! Vid många anmälda hundar kommer ev. lottning ske.

background-color: #C7BC86;